ONLAR MUTLU OLSUN DİYE BİZ HEP YANLARINDAYIZ

ONLAR MUTLU OLSUN DİYE BİZ HEP YANLARINDAYIZ

Turgut Özal Bul. Huzurevleri Mah. 77236 Sokak Elit Apt. Kat:1 Daire: 1 (Gündoğdu Okulları Karışıs) Çukurova/ADANA

Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri, tıp okullarını bitirip psikiyatri alanında uzmanlaşan ve tıbbi doktor unvanına sahip profesyonellerdir. Bu nedenle psikiyatristler, hem psikoterapi hem de ilaç tedavisi sağlayabilirler.

Pedagog, eğitim ve öğrenme süreçlerini inceleyen ve çocukların, gençlerin, ve yetişkinlerin gelişimini destekleyen bir uzmandır. Pedagoglar, eğitim sistemi içinde veya bireysel danışmanlık seanslarıyla çalışarak öğrenme güçlükleri, davranış sorunları, duygusal zorluklar, aile içi ilişkiler, ve benzeri konularda rehberlik sağlarlar.

Psikiyatrist ve psikolog, zihinsel sağlık sorunlarına yardımcı olan sağlık profesyonelleridir, ancak farklı eğitim, uzmanlık ve tedavi yaklaşımlarına sahiptirler

Psikiyatrist:

  1. Tıp Doktoru: Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun olan ve tıp doktoru unvanına sahip olan sağlık profesyonelleridir.
  2. Tıbbi Yaklaşım: Psikiyatristler, zihinsel sağlık sorunlarını tıbbi bir perspektiften değerlendirirler. Hem psikolojik hem de fizyolojik faktörleri incelemeye ve değerlendirmeye yetkilidirler.
  3. İlaç Tedavisi Yetkisi: Psikiyatristler, psikiyatrik ilaçlar (antidepresanlar, antipsikotikler vb.) reçete etme yetkisine sahiptirler ve ilaç tedavisi yönetimi konusunda uzmanlaşırlar.
  4. Tedavi Odaklı: Psikiyatristler, psikiyatrik hastalıkların teşhis ve tedavisi ile ilgilenirler. Bu nedenle, ilaç tedavisi ve psikoterapi (konuşma terapisi) gibi tedavi yöntemlerini kullanabilirler.
  5. Klinik ve Hastane Ortamı: Psikiyatristler, kliniklerde, hastanelerde ve ruh sağlığı kurumlarında çalışabilirler.

Psikolog:

  1. Psikoloji Eğitimi: Psikologlar, psikoloji alanında lisans veya daha yüksek lisans derecesine sahip olan uzmanlardır. Tıp doktoru değillerdir.
  2. Davranış ve Duygu İncelemesi: Psikologlar, bireylerin davranışlarını, duygusal tepkilerini, düşünce süreçlerini ve duygusal durumlarını değerlendirmekle ilgilenirler.
  3. Psikoterapi Yetkisi: Psikologlar, psikoterapi (konuşma terapisi) uygulama yetkisine sahiptirler ve terapi seansları düzenleyebilirler.
  4. Danışmanlık ve Terapi Odaklı: Psikologlar, psikolojik sorunların teşhis edilmesi, tedavi edilmesi ve kişisel gelişimle ilgilenirler. Danışmanlık ve terapi seansları düzenlerler.
  5. Çeşitli Çalışma Alanları: Psikologlar, özel kliniklerde, okullarda, işyerlerinde, toplum merkezlerinde ve daha pek çok farklı alanda çalışabilirler.

 

Adana’da çocuk ve ergen psikiyatrisi hizmetleri hakkında bilgi almak için bizi arayın. Doçent Doktorumuzla çocukların ve ergenlerin zihinsel sağlığına destek sunuyoruz. Bize 0546 435 02 02 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Eğer çocuğunuzun davranışlarında belirgin değişiklikler, dikkat eksikliği, takıntı, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü, gelişimde gerilik, ergenlik süreci, anksiyete, depresyon, kaygı, tuvalet alışkanlığı, uyku sorunu, beslenme sorunu, korku veya okul başarısızlığı gibi sorunlar yaşıyorsa, bir çocuk psikiyatrisine başvurmayı düşünmelisiniz.

Davranış değişiklikleri, dikkat eksikliği, anksiyete, depresyon, sosyal izolasyon veya okul problemleri gibi belirtiler çocuk psikiyatrisinin değerlendirmesini gerektirebilir.

Çocuk psikiyatristleri, çocuk ve ergenlerin zihinsel sağlığına odaklanan uzmanlardır ve genellikle anksiyete, depresyon, dikkat eksikliği, psikoterapi, Ebeveyn ve aile danışmanlığı, öğrenme güçlüğü, sınav kaygısı, otizm, internet ve oyun bağımlılığı, ergenlik sorunları, cinsel kimlik bozuklukları, davranım bozuklukları, dürtü kontrol bozuklukları, şizofreni, tırnak yeme, tik bozuklukları, uyum bozuklukları, ayrılma kaygısı, kaygı bozukluğu, obsesif – kompulsif bozuklukları, fobiler, bipolar, duygu durum bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, bağlanma bozuklukları, yineleyici hareket bozuklukları, konuşma bozuklukları, idrar kaçırma, kaka kaçırma, uyku sorunları, hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi konular uzmanlık alanlarına girer.

0546 435 02 02 nolu telefon numaramızdan, Whatsapp hattımızdan ya da Doktorlar Takvimi üzerinden randevu alabilirsiniz.

Psikiyatrist, çocuğunuzu değerlendirecek ve belirtileri hakkında sorular soracaktır.

Eğer çocuğunuzun günlük yaşamını, okul başarısını veya sosyal ilişkilerini etkileyen ciddi zorluklar yaşıyorsa, psikiyatrik tedavi gerekebilir.

Tedavi süresi bireysel olarak değişir. Tedavinin ne kadar süreceği, çocuğunuzun ihtiyaçlarına ve ilerlemesine bağlıdır.

Evet, psikiyatrist çocuğunuzun durumuna bağlı olarak terapi veya ilaç tedavisi önerebilir.

Psikiyatristiniz, tedaviyi izleyecek ve çocuğunuzun ilerlemesini değerlendirecektir. Tedavi sürecinde iletişim halinde olmalısınız.

azı sorunlar kendiliğinden düzelir, ancak diğerleri profesyonel müdahale gerektirebilir. Erken teşhis ve tedavi, sorunların daha iyi yönetilmesine yardımcı olabilir.

Çocuğunuzun ihtiyaçlarına ve sorunlarına en uygun olanı belirlemek için bir çocuk psikiyatristi veya psikolog ile görüşmelisiniz.

Evet, psikiyatrik tedaviler genellikle güvenlidir ve uzmanlar çocuğunuzun sağlığına dikkat ederler.

“Bilişsel gelişim geriliği,” bireyin zihinsel yeteneklerinin yaşı ve gelişimsel dönemi göz önüne alındığında beklenen normlardan geride olduğu bir durumu ifade eder. Bu durum, bireyin düşünme, problem çözme, öğrenme ve bellek gibi bilişsel yeteneklerinin yaş seviyesine uygun olmadığını gösterir.

Bilişsel gelişim geriliği çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genetik faktörler, prenatal (gebelik öncesi) ve perinatal (doğum anı) komplikasyonlar, çevresel etkenler ve erken çocukluk döneminde yaşanan travmatik deneyimler gibi faktörler bilişsel gelişim geriliğine katkıda bulunabilir. Bu durum, bireyin öğrenme güçlüğü yaşamasına, akademik başarısızlıkla karşılaşmasına ve günlük yaşam aktivitelerini yürütmede zorlanmasına neden olabilir.

“Hiperaktivite testi,” genellikle dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) veya hiperaktivite belirtileri yaşayan kişilerin değerlendirilmesi için kullanılan bir psikolojik test veya ölçüttür. DEHB, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve dürtüsellik belirtileri ile karakterize edilen bir nörolojik ve davranışsal bir bozukluktur. Bu testler, bir kişinin DEHB belirtilerini belirleme ve değerleme amacı taşır.

MOXO dikkat ölçme testi çocuklar ve yetişkinler için geliştirilmiş, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu tanısına yardımcı olan , bilgisayar üzerinden yapılan görsel ve işitsel çeldiricilerin olduğu  dikkat ölçme testidir. MOXO, dikkat eksikliği , zamanlama, dürtüsellik ve hiperaktivitenin objektif olarak ölçülmesini sağlayan bir testtir.

“Dürtüsellik testi,” kişinin dürtüsel davranışlarını değerlendirmek için kullanılan bir psikolojik test veya ölçüttür. Dürtüsellik, aniden ve düşünmeden tepki verme veya düşünmeden davranma eğilimi olarak tanımlanır. Bu tür davranışlar bazen kontrolden çıkabilir ve olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Adana ve çevresinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi alanında hizmet veren Doçent Dr. Canan Kuygun Karcı, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları konusunda uzman doktordur. Adana psikolog ve Adana psikiyatri , Canan Kuygun Karcı, Ergen psikolojisi

Turgut Özal Bul. Huzurevleri Mah. 77236 Sk. Elit Apt. Kat: 1 Daire: 1 (Gündoğdu Okulları Karşısı) Çukurova/ADANA

Tel: 0.546 435 02 02

info@drcanankuygunkarci.com

Whatsapp'tan sorun
Nasıl yardımcı olalım?
Merhabalar,
Ücretlerimizi öğrenmek için bize sorun😊

Hızlıca randevu oluşturabilirsiniz 👇 👇